دانلود فیلم کاروفناوری - دانلود فیلم فنی وصنعتی
فیلم کارخانه ساخت قفل الکترونیکی درب های ساختمان به زبان اصلی
Electronic.Door.Locks
مورد استفاده در تدریس پودمانالکترونیک کاروفناوری هشتم
حجم 50 مگابایت
فرمت Avi
دانلود در ادامه مطلب
دانلود فیلم کاروفناوری - دانلود فیلم فنی وصنعتی
فیلم کارخانه ساخت قفل الکترونیکی درب های ساختمان به زبان اصلی
Electronic.Door.Locks
مورد استفاده در تدریس پودمانالکترونیک کاروفناوری هشتم
حجم 50 مگابایت
فرمت Avi
دانلود در ادامه مطلب
مطالب کمک درسی پودمان ۹ پرورش و نگه داری گیاهان
روش هاي كود دهي به گیاهان
الف : اضافه كردن كود به خاک:
كودهاي حیواني
کودهاي حیواني در مزرعه به شکل یکنواخت پخش و سپس با خاک مخلوط مي شوند. براي این عمل از دستگاه کود پاش دامي استفاده مي شود. مقدار و عمق مورد مصرف کودحیواني بستگي به نوع خاک، مقدار ماده آلي خاک، نوع کود، نوع گیاه و شرایط اقلیمي دارد. به طور مثال در خاک شني کود در عمق بیشتر به خاک داده مي شود و براي خاک هایي که از لحاظ ماده آلي فقیر هستند باید میزان کود حیوانی زیادتر مصرف شود. از طرفي خاک هایي که داراي بافت سبک هستند نسبت به خاک هاي سنگین، نیاز به مصرف کود حیواني بیشتري دارند.
شرایط مصرف كودهای شیمیایي
کود دادن از راه خاک به چند روش انجام می شود که عبارت اند از:
1- پاشش روی سطح خاک:در این روش کود، با دست یا کودپاش، روی سطح خاک پاشیده می شود و از متداول ترین راه های استفادۀ گیاهان از کودهاي شیمیایي است. کلیۀ کودهای نیتروژن دار (اوره، سولفات آمونیم، نیترات آمونیم) با این روش به گیاه رسانده مي شود. کودهای پتاسیم دار نیز از این راه مصرف می شوند.
2- روش نواري:دراین روش در نزدیکي بوته کانالي به صورت یک نوار ایجاد نموده وسپس کود را درون آن ریخته، بعد آ ن را با خاک مي پوشانند.
3- چالکود:در این روش چاله اي در پاي (کنار) بوته ایجاد مي کنند. هدف این است که اولاً کود به آسانی در دسترس ریشۀ گیاه قرارگیرد و کودهایی که قدرت تحرک کمتر دارند در خاک حبس نشوند؛ ثانیاً به دلایل اقتصادی چون اصلاح تمام سطح مزرعه هزینه زیادي دارد و یا امکان پخش کود در تمام سطح مزرعه وجود ندارد، ترجیح داده می شود که در قسمتی که گیاه بیشتر فعالیت می کند کود داده شود تا کوددهی بیشترین کارایی را داشته باشد. این روش در سیستم هایی که با کم آبی مواجه هستند هم قابل استفاده است، اما باید به چند نکته توجه کرد.
1- خطر سوختگی در این روش خیلی زیاد و جبران ناپذیر است
2- اثر متقابل کودها روی یکدیگر خیلی زیاد است، از این جهت باید با متخصص مشورت شود.
3-انتخاب محل چالکود، عرض و عمق آن به بافت خاک و پروفیل ریشۀ گیاه بستگی دارد.
این روش برای کلیه کودهای آلی، مواد اصلاح کننده، کودهای فسفردار و انواع ریز مغذی ها قابل استفاده است.
ب : مصرف از طریق سیستم آبیاری
از آنجا که مواد غذایی معمولاً به صورت محلول در آب توسط ریشۀ گیاه جذب می شوند، عناصر و مواد غذایي برای رسیدن به گیاه باید به صورت محلول درآیند تا گیاه بتواند آنها را جذب نماید. در این روش راندمان بسیار بالا است. در سبزي و صیفي کاری که از سیستم آبیاری تحت فشار (قطره ای، بارانی، نواري و ...) استفاده می کنند، کود از طریق سیستم آبیاری داده می شود. محدودیت این روش این است که فقط کودهای محلول در آب قابل مصرف هستند (مثل کودهای نیتروژن دار، کلرید پتاسیم، نیترات پتاسیم، کلات های ریز مغذی ها و کودهای کامل محلول در آب)، همچنین با توجه به تعداد دفعات آبیاری، دفعات کوددهی هم محدود نیست که این نیز باعث افزایش راندمان می شود و مناسب با نیاز گیاه است.
پ محلول پاشی
گیاهان همان طور که از راه ریشه املاح و مواد غذایی را جذب می کنند، از راه برگ و سایر اندام های فعال مثل ساقه و اندام های میوه نیز قابلیت جذب دارند. با توجه به سهولت و سرعت جذب مواد غذایی از این راه، کوددهی به روش محلول به خصوص برای تأمین ریزمغذی ها که به مقادیر کم مورد نیاز هستند، روش بسیار مناسبی است؛ خصوصاً برای گیاهاني که ریشه های بسیار عمیق دارند و رساندن مقادیر کم مواد ریزمغذی از راه خاک با راندمان خیلی پایینی همراه خواهد بود، البته در این روش غلظت عناصر غذایی پاشیده شده روی برگ ها نقش بسیار مهمی در نتیجۀ کار و جذب مواد دارد.
استفاده از کودهای آلی که به صورت های مختلف بسته بندی و فله ای در کشت سبزي و صیفي استفاده می شود امروزه از اهمیت زیادی برخوردار شده است. از طرف دیگر منابع مختلف برای تولید این قبیل کودها یا به عبارت دیگر تقویت کننده های خاک مورد استفاده قرار می گیرد که در کیفیت و در نهایت در نحوه مصرف آنها تأثیر دارد . تصمیم گیری در مورد اینکه کدام یک از مواد اصلاح کننده و تقویت کننده را برای خاک مزرعه خود، انتخاب کنیم اغلب به صورت یک مشکل مطرح می شود. مخصوصاً وقتی با انواع و اقسام و مارک های متنوع این مواد آلی تولیدی روبه رو می شویم.
کودی که تازه نباشد و به مدت کافی از زمان تولید آن توسط حیوانات گذشته باشد، کودی مناسب برای سبزیجات، گیاهان یکساله و چند ساله می باشد.
کود به دست آمده از مرغ هم کود غنی و عالی است، به طوری که تا 3 درصد نیتروژن، 4 درصد فسفر و 3 درصد پتاسیم دارد، هرچند که بوی شدیدی دارد. این کود موجب به اصطلاح سوزانیدن برخی گیاهان می شود. بنابراین نباید در گیاهان حساس یا گیاهانی که دارای ریشه سطحی هستند، استفاده شود. اگر این کود به طور مناسب استفاده شود رشد سریع سبزیجات و گیاهان یکساله را درپی دارد . کمپوست های شهری که اغلب از چمن های چیده شده، برگ درختان و باقیمانده هرس گیاهان و البته زباله های شهری به وجود مي آید باعث بهبود و اصلاح خاک شده و ظرفیت نگهداری خاک را افزایش می دهد و مواد غذایی را به تدریج آزاد می کند.
کود ورمی کمپوست را به صورت های مخلوط با خاک سطحی و با کل خاک و یا هنگام عملیات داشت به صورت چاله ای در اطراف بوته (چالکود) مصرف مي کنند. کود ورمي کمپوست را برای انواع سبزی ها (کلم،کاهو،گوجه فرنگی، خیار، پیازچه،کرفس و ...) به مقدار حدود 10 تا 20 تن در هکتار برابر 1 تا 2 کیلوگرم در مترمربع، هرسال در سطح خاک گسترده و سپس با شخم آن را زیر خاک مي کنند. به طور متوسط با مصرف 10 تن کود دامی در یک هکتار به ترتیب مقدار 50 و 25 و 50 کیلوگرم نیتروژن، فسفر و پتاسیم به خاک اضافه می شود. از آنجا که کود دامی به تدریج و در طی 3 الی 4 سال در اختیار گیاه قرار می گیرد، هر چند سال یکبار مقدار 30 تا 40 تن کود دامی در هکتار جهت تقویت مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف كود ازته در خاک های شنی:هرچه بافت خاک سبک تر باشد باید به جای کودهای ازته از اوره با پوشش گوگردی و یا سایر کودهای کند رها شونده استفاده و یا تعداد دفعات تقسیط آنها افزایش یابد. نیترات کلسیم و نیترات پتاسیم درصد ازت کمی داشته وکمتر به عنوان منبع کود ازت در خاک مصرف می شوند. این کودها غالباً در محلول های غذایی به عنوان منابع کلسیم یا پتاسیم مورد استفاده قرار می گیرند.
دانلود نرم افزار درسی آزمایشگاه فیزیک
crocodile-physics-605
نرم افزار شبیه ساز محیط آزمایشگاه فیزیک با این برنامه می توان تقریبا تمام آزمایش های فیزیک را شبیه سازی کرد و محاسبات مربوطه را انجام داد
به همراه آزمایش های جالب ومتنوع علمی
حجم 28 مگابایت
دانلود در ادامه مطلب
جواب کارکلاسی صفحه 84کتاب کاروفناوری هشتم پودمان نگه داری از حیوانات اهلی
با توجه به مشاغل شکل مشاغل وابسته به آن ها را بررسی کنید و آن ها را در جدول زیر بنویسید.
جدول مشاغل وابسته در زمینه دامپروری
مشاغل | مشاغل وابسته |
گاوداری | - دامدار و دامپرور - تولید کننده گان فراورده های شیر ( ماست – کره – خامه و .... ) - تبدیل کننده گان پوست به چرم - خریداران و فروشندگان محصولات دامی گاو - خریداران گاو و گوساله - دامپزشکان - تولید کنندگان و فروشندگان علوفه - صنایع غذایی مرتبط - مشاغل مرتبط با تهیه کود دامی |
مرغداری | - پرورش دهنده مرغ - تهیه کننده گان فراورده های مرغ - فروشندگان مرغ و محصولات آن - تهیه کنندگان کود مرغی - تهیه کنندگان و فروشندگان تخم مرغ - فروشندگان وسایل مرغداری - صنایع بسته بندی محصولات مرغ - دامپزشکان |
زنبور داری | - پرورش دهنده زنبور - تهیه کننده گان عسل - فروشندگان عسل و محصولات آن - صنایع بسته بندی عسل - فروشندگان تجهیزات زنبورداری - دامپزشکان |
جواب پرسش صفحه 88کتاب کاروفناوری هشتم پودمان نگه داری از حیوانات اهلی
ضرورت ریختن پوشال در زیر پای جوجه ها (بستر) را شرح دهىد.
به دلایل زیر لازم است در زیر پای جوجه ها پوشال باشد.
1-جوجه و مرغ ذاتاَ دوست دارد زیر پاهایشان نرم و مملو از خاک و کاه و کلش،پوشال و..... باشد.
2- پوشال به عنوان عایق در سرما و گرما محیط لذت بخشی برای جوجه ها فراهم می کند.
3-محیط پر از کاه و پوشال از افزایش رطوبت زیادی در محیط نگه داری جوجه ها جلوگیری می کند.
4-بستر پوشالی از ایجاد بوی نامطبوع در محیط جلوگیری می نماید.
5-تمیز کردن بستر نگه داری در صورت داشتن کاه و پوشال راحت تر انجام می شود.
6-این بستر مملو از کاه و کلش باعث افزایش امنیت روانی مرغ و جوجه می شود .
و .......................................
متن کامل پودمان پرورش و نگه داری از حیوانات اهلی کاروفناوری هشتم
همراهان گرامی در این پست می توانید متن کامل پودمان رورش و نگه داری از حیوانات اهلیکاروفناوری هشتم را مشاهده نمایید امیدواریم از این متون بتوانید در آموزش خود استفاده نمایید.
لازم به ذکر است که استفاده از این مطالب فقط در کلاس درسجایز است و کپی برداری از آن در سایر سایت ها و وبلاگ ها جایز نیست و از نظر شرعی و قانونی اشکالدارد.
برخی از شایستگی هایی که در این پودمان به دست می آورید:
کار گروهی،مسئولیت پذیری،مدیریت منابع، فناوری اطلاعات و ارتباطات و اخلاق حرفه ای؛
پرورش جوجه مرغ بومی یا بلدرچین؛
پرورش و نگه داری ماهیان آکواریومی؛
رعایت اخلاق حرف ه ای ؛
رعایت نکات ایمنی و بهداشت در انجام کارها.
پرورش و نگه داری از حیوانات
گیاهان و حیوانات برای بشر بسیار سودمندند و بدون آن ها چرخه زندگی در کره زمین خواهد ایستاد. این جانداران نیازهایی مانند غذا، پوشاک و داروی انسان را تأمین می کنند. انسان از دیرباز، بسیاری از حیوانات را رام کرده و آن ها را پرورش داده است. پرورش و نگه داری حیوانات اهلی در ایران نیز تاریخ چندهزارساله دارد و برخی از حیوانات را ایرانی ها اهلی کرده اند. امروزه در سراسر دنیا پرورش حیوانات اهلی یک صنعت پردرآمد به شمار می رود و با روش های علمی انجام می گیرد.
اگر شما پرورش و نگه داری حیوانات را دوست داشته باشید، می توانید با یادگیری این پودمان متناسب با شرایط زندگی خود و با بررسی سایر شرایط ، با امکانات و سرمایه کم در این زمینه مشغول به کار شوید.
در جدول زیر اهمیت برخی از حیوانات اهلی پیرامون شما نشان داده شده است. این جدول را در گروه بررسی و کامل کنید، سپس نتیجه را در کلاس ارائه دهید.
جدول 1 ـ 6 ـ منابع تأمین نیازهای بشر
پرورش و نگه داری حیوانات اهلی از گسترده ترین مشاغل در دنیاست و بسیاری از کشورها ، اقتصاد خود را بر پایه دامپروری بنا نهاده اند.
اهمیت و پرورش و نگه داری حیوانات اهلی بومی
در بعضی از کشورها، بعضی حیوانات اهلی وجود دارند که نژاد آن ها متعلق به آن کشورهاست. در این کشورها، کارشناسان با مطالعه و پژوهش ، ویژگی های تولیدی این حیوانات را بهبود می بخشند. در کشور ما نیز حیوانات اهلی بومی مانند نژادهای گوناگون گوسفند، گاو، مرغ و خروس وجود دارد. این حیوانات با توجه به سازگاری خوبی که به شرایط محیطی کشورمان دارند، می توانند بخش مهمی از نیاز مردم کشور از قبیل گوشت و پوشاک را تأمین کنند.
در یک کار گروهی، حیوانات بومی منطقه خودتان و ویژگی های آن ها را مورد بررسی قرار دهید.
جواب با دانش آموز
مشاغل مرتبط با پرورش و نگه داری حیوانات اهل
شغل برخی افراد، پرورش و نگه داری حیوانات اهلی است. آن ها فرآورده های این حیوانات را در بازار می فروشند. برخی دیگر، محصولات گروه نخست را فرآوری می کنند و محصولات فرآوری شده مانند ماست،خامه ، کره ، پنیر و نخ پشمی را تولید می کنند و به دست مصرف کننده می رسانند.
شکل 1 ـ 6 ـ برخی مشاغل مرتبط با پرورش و نگه داری حیوانات اهلی
با توجه به مشاغل شکل 1 ـ 6 ، مشاغل وابسته به آن ها را بررسی کنید و آن ها را در جدول 2 ـ 6 بنویسید.
جدول 2 ـ 6ـ مشاغل بومی در زمینه دامپروری
با توجه به مشاغل جدول 2 ـ 6 ، رابطه بین رفتار با حیوانات مختلف و تأثیر آن بر روی انسان و بازدهی تولید و سلامت حیوانات اهلی را بررسی و جدول 3 ـ 6 را کامل کنید و در کلاس ارائه دهید.
جدول 3 ـ 6 ـ رابطه بین رفتار با حیوانات و تأثیر آن بر روی انسان و حیوان
جواب توسط دانش آموز
اگر بخواهید در زمینه پرورش و نگه داری حیوانات فعالیت کنید باید بدانید که برای نگه داری و پرورش حیوانات اهلی لازم است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید. (شکل 2 ـ 6)
شکل 2ـ 6 ـ مراحل پرورش حیوانات اهلی
استانداردها و قوانین
در نگه داری و پرورش حیوانات، باید استانداردها و قوانین ملی و منطقه ای را رعایت کنید. به این ترتیب حیوان و انسان به راحتی زندگی می کنند و می توانند بهترین راندمان تولید را داشته باشند. برای مثال اگر بخواهید حیوانات را در تعداد زیاد نگه داری کنید و پرورش دهید، باید به همین منظور فاصله مناسب و استاندارد را از شهر و مناطق مسکونی رعایت کنید تا سلامت افراد جامعه به خطر نیفتد.
در ردیف نخست، جدول 4ـ 6 ، نام چهار حیوان اهلی را که در منطقه شما امکان پرورش و نگه داری دارند، بنویسید. سپس مشخصات پرورشی آن ها را از اینترنت جست و جو کنید و مشخصات خواسته شده را در زیر نام هر حیوان بنویسید و در کلاس ارائه دهید.
جدول 4 ـ 6 ـ مشخصات پرورشی برخی حیوانات اهلی
جواب بر عهده دانش آموز
پیام علائم راهنمایی شکل 3 ـ 6 را بررسی کنید و در کلاس ارائه دهید.
شکل 3 ـ 6 ـ بررسی علائم استاندارد
ابزار و وسایل مورد نیاز برای پرورش و نگه داری حیوانات اهلی
برای نگه داری و پرورش هر گونه حیوانی ابزار و وسایل ویژه لازم است. برای نمونه در پرورش زنبور عسل به وسایل و ابزاری مانند کلاه، دستکش و کندوی خالی نیاز دارید.
جدول 5 ـ 6 ـ برخی وسایل پرورش و نگه داری حیوانات اهلی
بررسی ابزار و وسایل موردنیاز برای پرورش حیوانات: در گروه خود جدول 5 ـ 6 را بررسی کنید و کاربرد هر یک از ابزارها را در جای خالی بنویسید.
برای آشنایی با فرایند پرورش و نگه داری حیوانات می توانید از منابع گوناگون استفاده کنید . برای نمونه در این پودمان نحوه پرورش و نگه داری سه حیوان اهلی بیان شده است. شما می توانید با تقسیم کار در گروه خود، دو نمونه را انتخاب و اجرا کنید.
پرورش جوجه گوشتی مرغ یا بلدرچین (انتخابی)
ابزار و وسایل موردنیاز را در شکل 4 ـ 6 می بینید.
شکل 4 ـ 6 ـ ابزار و وسایل موردنیاز برای پرورش مرغ یا بلدرچین
نکته :جعبه ای که برای نگه داری جوجه انتخاب می کنید باید قابل شست و شو باشد. به منظور رعایت بهداشت، جعبه را در محلی که دمای آن حدود 25 درجه سانتی گراد و دور از رفت و آمد است، قرار دهید تا به این ترتیب آسایش افراد خانواده و جوجه ها تأمین شود.
مرحله 1
آماه سازی فضای نگه داری جوجه :از داروخانه مقداری بتادین (ماده ضدعفونی کننده) تهیهکنید و در آبپاش بریزید.قبل و پس از پهن کردن پوشال نجاری در داخل جعبه،آن را ضدعفونی کنید(شکل 5 ـ 6).
شکل 5 ـ 6 ـ ماده ضدعفونی کننده بتادین
نکات ایمنی
در زمان ضد عفونی کردن و پهن کردن پوشال، از ماسک و دستکش استفاده کنید(شکل 6 ـ 6).
شکل 6 ـ 6 ـ مراحل آماده سازی فضای نگه داری جوجه
نکته:پوشال نجاری باید خشک، تمیز و تازه باشد. پوشال ریز و پودری مناسب نیست.
مرحله 2
تأمین دمای مناسب: برای تأمین دمای جعبه لازم است تا سن چهارده روزگی جوجه، از لامپ رشته ای 60 وات و پس از سن چهارده روزگی از لامپ کم مصرف 40 وات استفاده کنید.
نکات ایمنی
برای نصب لامپ به منظور تأمین دما و نور از بزرگ ترهای خانواده کمک بگیرید. اگر به تنهایی اقدام کنید،خطر برقگرفتگی وجود دارد.هنگام نصب لامپ،نکات ایمنی زیر را به دقترعایتکنید(شکل 7 ـ 6).
ـ هنگام نصب، لامپ روشن نباشد و جریان برق قطع باشد.
ـ کابل برق با حباب و سرپیچ آن در تماس نباشد.
ـ حباب لامپ نباید با جعبه یا وسیله دیگری در تماس باشد.
ـ اتصالات الکتریکی محکم باشد.
ـ لامپ روشن در مجاورت آب قرار نگیرد.
شکل 7 ـ 6 ـ رعایت نکات ایمنی هنگام نصب و استفاده از لامپ
ضرورت ریختن پوشال در زیر پای جوجه ها (بستر) را شرح دهید.
مرحله 3
تأمین آب: یک قاشق شکر را در دو لیتر آب حل کنید و در آب خوری بریزید. سپس آب خوری را در جعبه قرار دهید (شکل 6 ـ 8).
شکل 8 ـ 6 ـ تأمین آب جوجه
نکته :اگر ابعاد جعبه ها کوچک باشد می توانید برای دان خوری آن ها از زیر گلدانی ساده استفاده کنید.
مرحله 4
تهیه خوراک :دان خوری را در داخل جعبه و در محل مناسب قرار دهید.
بررسی کنید خوراک جوجه از چه اجزایی تشکیل شده و بهای روز آن ها چقدر است؟ نتایج را در جدول 6 ـ 6 بنویسید و در کلاس ارائه دهید.
جدول 6 ـ 6 ـ بررسی اجزای خوراک و بهای روز آن
جواب بر عهده دانش آموز
نکته:نزدیک به 80 درصد هزینه های پرورش حیوانات اهلی مربوط به هزینه خوراک آن هاست. بنابراین خوراک جوجه را باید از محلی معتبر بخرید تا از کیفیت و بهای آن مطمئن باشید.
ـ خوراک آماده شده را داخل دان خوری بریزید.
مرحله 5
خرید جوجه :پس از خرید خوراک و آماده کردن محل نگه داری جوجه، می توانید جوجه را انتخاب کنید و بخرید.
یادآوری:در هر متر مربع می توانید فقط تعداد 8 جوجه مرغ بومی را تا سن سه ماهگی نگه داری کنید.
در محل زندگی خود، مکان های فروش جوجه را شناسایی و نشانی و قیمت پیشنهادی آن ها، را در کلاس بررسی کنید.
نکته:جوجه خریداری شده باید سالم و فاقد هر گونه علائم بیماری باشد.
برخی علائم بیماری در جوجه ها را در شکل 9 ـ 6 می بینید.
شکل 9 ـ 6 ـ برخی از علائم بیماری در جوجه ها
با توجه به شرایط محیطی در مناطق مختلف کشور، نوع واکسن و زمان واکسیناسیون برای جوجه ها متفاوت است. با مراجعه به اداره دامپزشکی محل زندگی خود یا بررسی اینترنتی ، از برنامه واکسیناسیون جوجه ها مطلع شوید و با مراجعه به دامپزشک ، جوجه های خود را بر اساس برنامه واکسینه کنید.
مرحله 6
انتقال جوجه ها به داخل جعبه مخصوص نگه داری و مراقبت های اولیه از آن ها : چگونگی انتقال جوجه ها به جعبه مخصوص و نگه داری و مراقبت از آن ها در ساعات اولیه بسیار اهمیت دارد.
پاره ای از نکات به شرح زیر است :
ـ حفظ آرامش جوجه در مرحله انتقال به جعبه مهم است. در تمام مراحل کار، نباید با حرکات تند یا تحریک آمیز باعث ترساندن جوجه ها بشوید ، چرا که سلامتی آن ها به خطر می افتد.
ـ چراغ را یک ساعت پیش از انتقال جوجه ها روشن کنید تا محیط گرم شود.
ـ جوجه ها را با آرامش و با حوصله به داخل جعبه انتقال دهید.
ـ جوجه ها را در ساعات اولیه کنترل کنید (آیا آب و خوراک مصرف کرده اند).
ـ جوجه های ضعیف تر را به سمت آب خوری و دان خوری هدایت کنید.
ـ برای انتقال جوجه ها به داخل جعبه از دستکش استفاده کنید.
شکل زیر چگونگی انتقال جوجه مرغ و جوجه بلدرچین را به جعبه مخصوص نگه داری نشان می دهد.
شکل 10 ـ 6 ـ چگونگی انتقال جوجه مخصوص
چگونگی رفتار با حیوانات اهلی:حیوانات، آفریده های پروردگارند و در دین مقدس اسلام به رفتار محبت آمیز با آن ها تأکید شده است. غذا دادن به حیوانات گرسنه و پناه دادن به حیواناتی که آسیب دیده اند جزئی از رفتارهای خداپسندانه با حیوانات محسوب می شود. هنگام پرورش و نگه داری حیوانات اهلی، با آنان درست رفتار کنید. با چنین رفتاری تولید و بازدهی حیوانات افزایش می یابد و سلامت آنان تضمین می شود. بسیاری از حیوانات اهلی، رفتارهای محبت آمیز و با آرامش را درک می کنند و به آن واکنش مناسب نشان می دهند.
مرحله 7
نگه داری جوجه ها:پس از جوجه ریزی لازم است، تا مرحله رشد جوجه و آمادگی آن ها برای فروش، از آنان به درستی مراقبت و نگه داری شود. در این مرحله، علاوه بر تأمین خوراک، باید شرایط محیطی را متناسب با سن جوجه فراهم کرد.
بهداشت و مراقبت از بیماری:از مواردی که باید در مرحله رشد به آن دقت شود روند رشد و سلامتی جوجه هاست. برای کنترل رشد و سلامتی جوجه ها، لازم است هر ده روز یکبار جوجه ها بررسی شوند. بررسی اندازه بدن، رشد پرها و تاج ، با مشاهدات چشمی امکان پذیر است.
نکته:حفظ آرامش جوجه ها در حین وزن کشی ضروری است.
تغییرات ظاهری جوجه ها (یا نمونه هایی از جوجه ها)را هر ده روز یک بار در جدول 7 ـ 6 ثبت کنید و آنها را در کلاس ارائه دهید. شکل 11 ـ 6 تصویر جوجه بلدرچین را در مقاطع سنی مختلف نشان می دهد.
جدول 7 ـ 6 ـ تغییرات ظاهری جوجه ها
شکل 11 ـ 6 ـ جوجه بلدرچین در مقاطع سنی مختلف
کنترل بهداشت و سلامتی جوجه ها : سلامتی جوجه ها باید روزانه بررسی شود. گزارش سلامتی جوجه ها را به صورت هفتگی تهیه کنید و آن را در کلاس ارائه دهید.
نکته:با دیدن نشانه های بیماری، باید جوجه بیمار را به سرعت از سایر جوجه ها جدا سازید و از آن در جعبه های دور از جعبه اصلی نگه داری جوجه ها، حفاظت و مراقبت کنید. جوجه بیمار را باید دامپزشک ببیند و طبق تجویز او عمل شود. داروهای موردنیاز باید بلافاصله آماده و استفاده شود.
یکی از نخستین علائم بروز بیماری در جوجه ها، کاهش مصرف آب و خوراک آن هاست.
گزارش هفتگی وضعیت سلامت جوجه ها : گزارش هفتگی وضعیت سلامت جوجه ها را طبق جدول 8 ـ 6 تنظیم کنید و آن را در کلاس با نظارت دبیر خود مورد بررسی قرار دهید.
جدول 8 ـ 6 ـ گزارش وضعیت سلامتی جوجه ها
مرحله 8
نظافت جعبه مخصوص نگه داری جوجه ها : تعویض بستر باید تقریباً هر پانزده روز یک بار، با استفاده از ماسک و دستکش انجام شود.
نکته: بستر قبلی جوجه ها کود بسیار مناسبی برای درختان است. توجه داشته باشید که این کود مناسب گیاهان گلدانی و آپارتمانی نیست
مرحله 9
فروش جوجه های پرورش یافته: هنگامی که جوجه مرغ به سه ماهگی می رسد، یک مرغ کامل است و می توان آن را برای فروش عرضه کرد. بلدرچین در چهل و دو روزگی آماده فروش می شود.
اگر بلدرچین های ماده را نگه می دارید می توانید تخم بلدرچین ها را بسته بندی و به بازار عرضه کنید. شکل 12 ـ 6 جمع آوری و بسته بندی تخم بلدرچین را نشان می دهد.
شکل 12 ـ 6 ـ جمع آوری و بسته بندی تخم بلدرچین
تعریف آبزی پروری
آبزی پروری عبارت است از پرورش انواع مختلف آبزیان جانوری و گیاهی در محیط های آبی .
هدف های آبزی پروزی
پرورش آبزیان مانند پرورش سایر گونه های حیوانی و گیاهی دارای اهدافی به شرح زیر است:
ـ تولید و تأمین بخشی از نیاهزای پروتئینی؛
ـ بازسازی و افزایش ذخایر آبزیان ارزشمند دریایی و رودخانه ای؛
ـ معرفی و جا به جایی گونه های مناسب؛
ـ تولید ماهی برای صید ورزشی (صید ماهی با قلاب)؛
ـ تولید طعمه برای صیدهای تجارتی؛
ـ تولید ماهی و سایر آبزیان برای نگه داری در آکواریوم ها (آبزی گاه ها)؛
ـ گرفتن مواد آلی موجود در آب فاضلاب ها پس از تصفیه؛
ـ تولید مواد دارویی؛
ـ تولید مواد زینتی؛
ـ تولید غذای زنده کوچک برای آبزیان پرورشی با ارزش؛
ـ تولید غذای دام و طیور؛
ـ اهمیت فرآورده های دریایی در تغذیه انسان.
استفاده از آبزیان از دیرباز در مناطقی که به این منابع دسترسی داشته اند از اهمیت خاصی برخوردار بوده و از فرآورده های دریایی به عنوان یک منبع غذایی و پروتئینی مهم استفاده می شده است.
ماهی و سایر آبزیان به عنوان منبع خوب پروتئین، روی و آهن شمرده می شوند و بارزترین مزیت آن ها وجود اسیدهای چرب از خانواده «امگا 3» و «امگا 6» است، که در کاهش فشار خون، بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش بیماری های قلبی و عروقی و سرطان مؤثرند.
پرورش و نگه داری ماهیان آکواریومی (انتخابی)
ماهیان آکواریومی از نظر شرایط زندگی به دو دسته اصلی ماهیان آب شور و ماهیان آب شیرین تقسیم می شوند(شکل 13 ـ 6).
شکل 13 ـ 6 ـ دو نمونه ماهی آکواریوم
در مورد انواع ماهیان آکواریومی بررسی کنید و نتایج خود را در کلاس ارائه دهید.
شکل 14 ـ 6 نمونه هایی از تجهیزات آکواریوم را نشان می دهد.
شکل 14 ـ 6 ـ اکواریوم و برخی از تجهیزات آن
روش راه اندازی یک آکواریوم آب شیرین:
مراحل نصب آکواریوم را در شکل 15 ـ 6 ملاحظه می کنید. این مراحل به شرح زیر است:
1ـ آکواریوم را در محل تراز شده و بدون شیب قرار دهید و تجهیزات مربوطه را نصب کنید.
2ـ یک قطعه یونولیت را هم اندازه کف آکواریوم ببرید و زیر آکواریوم بگذارید.
3ـ اگر سطح زیر آکواریوم نباشد پس از پر کردن آب، شیشه آکواریوم ترک می خورد.
4ـ تجهیزات آکواریوم را نصب کنید.
شکل 15 ـ 6 ـ مراحل نصب آکواریوم
شستن ماسه ها:ماسه آکواریوم را باید چند بار شست و شو دهید تا کاملاً تمیز شود. در شکل 16 ـ 6 مراحل شست و شوی ماسه نشان داده شده است.
شکل 16 ـ 6 ـ شست و شوی ماسه آکواریوم
ماسه شسته شده را در آکواریوم بریزید و پخش کنید (شکل 17 ـ 6).
شکل 17 ـ 6 ـ ریختن ماسه در آکواریوم
شکل 18 ـ 6 ـ چند نمونه گیاه آبزی
پیش از کاشت گیاهان آبزی، یک قطعه سنگ کوچک را به وسیله نخ به قسمت بالای ریشه گیاه ببندید. هنگام بستن سنگ مراقب باشید به ریشه گیاه آسیب نرسد. پس از آماده شدن، گیاه و سنگ را به آرامی داخل ماسه بکارید. (شکل 19 ـ 6 ).
شکل 19 ـ 6 ـ کاشت گیاه آبزی در آکواریوم
قبل از پر کردن آب در آکواریوم می توانید از لوازم تزئینی مانند کوزه شکسته، استفاده کنید.
به آرامی از یک سمت، آب را داخل آکواریوم بریزید(شکل 20 ـ 6) . پس از پر شدن آکواریوم، پمپ هوا و بخاری آکواریوم را روشن و تنظیم کنید. 24 ساعت پس از پر کردن آکواریوم می توانید ماهیان را به آب منتقل کنید. زیرا پس از این مدت گازهای محلول در آب به تدریج از آن خارج می شوند و در ماهی ایجاد مسمومیت نمی کنند.
شکل 20 ـ 6 ـ پر کردن آب آکواریوم
خرید ماهی:در خرید ماهی سالم باید به موارد زیر توجه کنید:
ـ باله و دم ماهی سالم باشد.
ـ رنگ ماهی شفاف باشد و رنگ پریده نباشد.
ـ روی بدن ماهی ، زخم و خال های سفید وجود نداشته باشد.
ـ ماهی گوشه گیر نباشد.
کیسه حاوی ماهی ها را دقایقی در آب غوطه ور کنید تا به هم دمایی با آب آکواریوم برسد. سپس ضمن باز کردن کیسه، به آرامی ماهی ها را به داخل آب رها کنید(شکل 21 ـ 6 ).
شکل 21 ـ 6 ـ انتقال دادن ماهی ها به آکواریوم
آداب و شرایط کار
ظلم نکردن به کارگر
در قرآن کریم برای رعایت حقوق کارگر و ظلم ننمودن به او بسیار تأکید شده است، از جمله در سوره هود، آیه 85 می فرماید :
وَ لا تَبخَسُوا النّاسَ اَشیاءَهُم وَ لا تَعثَوا فِی الاَرضِ مُفسدین.
و حق مردم را کم نگذارید و در زمین فساد نکنید.
دانلود پودمان پرورش و نگه داری از حیوانات اهلی کتاب کاروفناوری هشتم با فرمت pdf
دانلود فیلم کاروفناوری - دانلود فیلم فنی وصنعتی
فیلم مراحل تولید شمش و لوله های آلومنیوم در کارخانه از خاک بوکسیت به زبان اصلی
Aluminum
مورد استفاده در تدریس پودمانکاربا فلز کاروفناوری هشتم
فرمت Avi
حجم 35 مگابایت
دانلود در ادامه مطلب
نمونه طرح های برجسته کاری روی ورق مس پودمان برجسته کاری روی فلز مس
سری سیزدهم
طرح ها ی حیوانات
کاروفناوری نهم
دوستان محترم در ادامه تعداد 5طرح برجسته کاری روی فلز مس را مشاهده می نمایید که شما می توانید روی تصویر کلیک راست نموده و آن را در رایانه خود ذخیره کنید و در برجسته کاری روی فلز از آنها استفاده نمایید. سایز این طرح هاورق A5می باشد.
مطالب کمک درسی پودمان کسب و کار کاروفناوری هفتم
معرفی مشاغل و حرفه ها
سراجی
1 - ماهيت
تعريف شغل :به مجموعه اي از مهارتهاي فردي و شغلي مي گويند كه افراد شاغل در اين شغل به ساختن زين اسب و يراق آلات از پوست و چرم دباغي شده كه به شيوه ي سنّتي توليد مي گردد، هم چنين در حال حاضر به توليد محصولاتي نظير انواع كيف و كلاه اقدام مي كنند.
ابزار لازم براي انجام كار :ابزارهايي مانند قيچي، چاقو، سوزن هاي مخصوص ، درفش ، چرخ دوخت و ماده ي اوليه ي چرم دباغي شده.
سيستم نظارت :خود نظارتي
2 محيط كار
توصيف فضاي فيزيكي :يك كارگاه كوچك كه گنجايش 2 عدد ميز كار و چند قفسه براي گذاشتن مواد اوليه و ساير ابزارها
ساعات كار:پاره وقت و يا تمام وقت متناسب با ميزان سفارشات و تقاضا
تشريح خطرات احتمالي كار :ممكن است فرد در حين كار با وسايل برّنده مثل قيچي و يا چاقو آسيب ببيند.
محل اشتغال :براي انجام كار نياز به جابه جايي نيست.
محيط كار :محيط انجام اين شغل ساكت و آرام است.
سروكار با ديگران است يا با وسايل و ابزار؟معمولاً سروكار با وسايل و ابزار است.
3 - مدارك تحصيلي و آموزشهاي لازم براي شروع اين شغل چيست؟
حداقل مدرك :ديپلم، گذراندن دوره هاي آموزشي به پيشرفت فرد كمك قابل توجهي مي كند.
مدت زمان دوره ي آموزشي براي آماده شدن در شغل :در صورت استاد شاگردي حدكثر 1 سال زمان براي آماده شدن وقت نياز است.
نوع آموزش:به صورت حضوري و روش استاد شاگردي انجام مي شود.
4- چه چيز باعث شده است كه اين شغل رواج داشته باشد؟
وجود دامداري هاي متعدد باعث رونق اين شغل مي باشد.
5 - چگونه مي توان اين شغل را توسعه داد و در آن پيشرفت كرد؟
از طريق آموزش هاي فنّي و حرفه اي مي توان به توسعه ي اين شغل كمك كرد و براي تعداد زيادي از افراد كارآفريني كرد، هم چنين با استفاده از استادكاران شاغل.
6 - گزينه هاي استخدامي شغل چيست؟
اين شغل در بخش خصوصي كاربرد دارد.
7 - چشم انداز آينده ي اين شغل چيست؟
چشم انداز آينده ي اين شغل با توجه به امكان توليد وسايل جديد مثل كيف رايانه ، جاسويچي، كيف پول و ...، رو به پيشرفت است.
8 حقوق و مزاياي اين شغل چگونه است؟
در اين شغل حقوق و مزاياي ثابت وجود ندارد و درآمد آن در صورت تقاضاي بازار متناسب با افزايش مشتري، افزايش مي يابد.
9 - راه هاي كسب اطّلاعات بيشتر
10 - توانايي ها و مهارتهاي لازم براي انجام اين شغل چيست؟
توانايي درك شفاهي :شامل توانايي گوش دادن و فهم اطّلاعات و نظرات شفاهي
توانايي ابداع :شامل اراي هي ايده هاي غيرمعمول يا هوشمندانه براي يك موضوع
توانايي از بركردن :شامل ب هخاطر سپردن اطّلاعات هم چنين اعداد، تصاوير و رويه ها
توانايي هاي حركتي ظريف :شامل پيوستگي دست و بازو در حين كار، چابكي و چالاكي دست
توانايي هاي كنترل حركتي :شامل هماهنگي اعضاي بدن
توانايي سرعت واكنش :شامل توانايي حركت سريع مچ و انگشتان در حركت هاي ساده و تكراري
11- مهارت هاي ضروري براي انجام بهتر اين شغل عبارت است از :
مهارت مديريت منابع مواد در استفاده ي مناسب از تجهيزات و موادي كه براي انجام كار لازم است.
مهارت پياده كردن طرّاحي يك ايده و ايده پردازي
مهارت هاي اجتماعي در گرايش به ارايه ي خدمات، آموزش و راهنمايي و آگاهي از نظر ديگران
12- كدام يك از شخصيت ها در اين شغل موفّق ترند؟
شخصيت واقع بين :زيرا اين شغل، كاري عملي و در ارتباط با مواد طبيعي و ابزار است.
شخصيت هنري :زيرا شامل كاركردن با اشكال، طرح ها و الگوهاست.
13- ارزش هاي كاري براي انجام اين شغل :
ارزش هاي كاري شامل جنبه هاي همگاني كار، دربرگيرنده ي مسايلي است كه براي احساس رضايت شخص با اهميت هستند و شامل (موفّقيت، شرايط كار، شهرت، ارتباطات، استقلال) است.
موفّقيت :به صورتي است كه فرد با به كارگيري توانايي فردي خود احساس موفّقيت مي نمايد.
شرايط كاري اين شغل : شاغل در انجام كار خودش استقلال دارد و با آزادي عمل مي تواند كار خود را طرح ريزي كند.
مطالب مرتبط با این موضوع:
آشنایی با حرفه و شغل شومینه سازی
آشنایی با حرفه و شغل گلیم بافی
دانلود فیلم کاروفناوری - دانلود فیلم فنی وصنعتی
مورد استفاده در تدریس پودمانهای درس کاروفناوری
فیلم کارخانه ساخت کلاه ایمنی دوچرخه سواری با زبان اصلی
Bicycle Helmet
فرمت Avi
حجم 37 مگابایت
دانلود در ادامه مطلب
تصاویر نمونه پروژه های کاروفناوری ساخت دانش آموزان سری سی و هفتم
دانش آموزان عزیز در تصاویر زیر تعداد 5 عکس از پروژه های کار و فناوری را مشاهده می نمایید که توسط دوستان و هم کلاسی های شما ساخته شده است . امید است شما با دیدن این تصاویر بتوانید نمونه ها و پروژه هایکامل تری بسازید.
مطالب کمک درسی پودمان ۹ پرورش و نگه داری گیاهان
خاک ورزی خاک
تفاوت خاک ورزي با شخم چیست؟
خاک ورزی، عملیات مکانیکی است که به منظور آماده سازی زمین برای کاشت گیاهان انجام می گیرد. زیرا خاک کشاورزی در اثر گذشت زمان سفت می شود بنابراین برای کاشت باید آن را نرم و هموار نمود، طوری که بستر مناسبي براي کاشت بذر گردد. به عبارت دیگر عملیات قبل از کاشت را خاک ورزی می نامند. وقتي خاک سفت مي شود، درخاک لوله هاي عمیق باریکي (لوله هاي موئینه) به وجود می آید که رطوبت از این مسیر به سطح خاک آمده و تبخیر می شود. برای جلوگیری از این کار باید چند سانتی متر از سطح خاک بریده و خرد شود تا راه ها قطع شوند. حفظ رطوبت خاک از اهمیت به سزایی برخوردار است. در حقیقت، در مرحله خاک ورزی با به هم زدن خاک و نرم کردن آن محیط مناسبی برای استقرار و سبز شدن بذر، رشد و گسترش ریشه، فراهم می گردد.
در خاک ورزی اولیه خاک را به قطعات نسبتاً درشت تقسیم کرده و سپس آن را خرد و به طور کامل یا جزئي زیر و روکرده که به این عملیات شخم زني مي گویند. عملیات شخم زني بایستي در شرایط مناسب از نظر رطوبت ( ظرفیت مزرعه )یا گاو رو بودن خاک و شرایط آب و هوایي مناسب در زمان شخم ، باتوجه به نوع گیاه و عمق کاشت انجام شود.
گاو رو بودن خاك
معمولاً کشاورزان زماني را که خاک مزرعه به پاي دام ها و ادوات نچسبد، بهترین زمان شخم مي دانند و این حالت را در اصطلاح گاورو بودن خاک مي گویند. در حالتي که خاک گاورو باشد عملیات شخم با بیل یا وسایل ماشین آلات به سهولت و با صرف کمترین انرژي ممکن مي گردد.
معمولاً عملیات شخم به دو صورت انجام مي گیرد:
1 - دستي (بیل بیلچه چهار شاخ و...)
شخم دستی یا شخم با بیل:
این شخم بیشتر در قطعات کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. کیفیت شخم با بیل بسیار خوب بوده و هدف از شخم را به خوبی تأمین می کند ولی کند بودن کار و گران بودن مزد کارگر مانع می شود که در زمین هاي بزرگ مورد استفاده قرار گیرد. اگر شخم دستی به دقت انجام گیرد یکی از مفیدترین شخم ها خواهد بود.
2 - مکانیزه (تراكتور، گاو آهن و ...)
شخم به صورت مکانیزه:
در این روش از گاو آهن و تراکتور استفاده مي شود. نوع گاو آهن باید متناسب با خاک، وسعت مزرعه و توان تراکتور موجود انتخاب گردد. برای سبزي و صیفي کاري در سطح کوچک از گاوآهن های برگردان دار و یا سه خیش سوار ولی برای سبزي و صیفي کاري درسطح متوسط یا بزرگ از گاوآهن های نیمه سوار و دنباله بند توصیه می شود. در هر صورت گاوآهن دو طرفه بهتر از یک طرفه است.
مشخصات یک شخم خوب با گاوآهن برگردان دار:
1 -لایه هاي خاک به طور یکنواخت زیر و رو شده باشد.
2 -عمق شخم در تمام نقاط زمین یکسان باشد.
3 -عملیات تکمیلي مانند دیسک زدن و ... به راحتي انجام گیرد.
4 -زیاد کلوخه اي نشده باشد.
کار کلاسی صفحه 134 کتاب کاروفناوری هفتم پودمان پوشاک
بررسی پوشاک اقوام ایرانی
بررسی کنید، هر یک از تصاویر جدول نشان دهندهٔ پوشاک کدام یک از اقوام ایرانی است؟
جواب :
در تصاویر زیر که از موزه مردم شناسی ایران گرفته شده است شما با پوشاک اقوام ایرانی آشنا خواهید شد و جواب این کار کلاسی را در آن خواهید یافت.
24 -زن تهرانی با چادر و چاقچور دوران قاجار
کپی برداری ممنوع
دانلود نرم افزار انیمیشن سازی جهت تدریس پودمان شهروند الکترونیک 2 کاروفناوری هشتم
Toon Boom Animation Flip Boom Doodle 1.0.16812
این نرم افزار جهت آموزش و ساخت انیمیشن های ساده در پودمان شهروند الکترونیکی 2 کتاب کاروفناوری هشتم آمده است و اکنون آن را می توانید از ادامه مطلب دانلود و استفاده نمایید.
امیدوارم مورد توجه و استفاده شما قرار بگیرد.
حجم 104 مگابایت
دانلود در ادامه مطلب
دانلود فیلم کاروفناوری - دانلود فیلم فنی وصنعتی
مورد استفاده در تدریس پودمان پوشاک کاروفناوری هفتم
فیلم کارخانه ساخت چکمه و کفش بلند کابویبا زبان اصلی
به گلهبانهای سنتی کشورهای آمریکای شمالیکابوی Cowboyیا گاوچران گفته میشود.
Cowboy Boots
فرمت Avi
حجم 53 مگابایت
دانلود در ادامه مطلب
دانلود پاورپوینت کاروفناوری - پودمان هدایت تحصیلی حرفه ای کاروفناوری نهم
پاورپوینت آشنایی با نحوه انتخاب رشته تحصیلی در متوسطه یک
در این پاورپوینت با نحوه صحیح انتخاب رشته آشنا خواهید شد همچنین با رشته های تحصیلی و زمینه های مرتبط با رشته های متوسطه دو
با فرمت PPSX آفیس 2016
حجم 3 مگابایت
دانلود در ادامه مطلب