Quantcast
Channel: کاروفناوری کلاله
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

آشنایی با مفاهیم - تعامل - رسانه - توليد محصولات چند رسانه اى پودمان شهروند الکترونیکی 2

$
0
0

مطالب کمک درسی پودمان شهروند الکترونیکی  2 کاروفناوری هشتم

آشنایی با مفاهیم مهم و کاربردی - تعامل - رسانه - چند رسانه ای

تعامل - رسانه - چند رسانه ای کاروفناوری هشتم پودمان شهروند الکترونیکی دو

مقدمه

امروزه استفاده از چند رسانه ای و تأثیر آن روی مخاطب غیر قابل انکار بوده به طوری که علاوه بر نرم افزارهای آموزشی، از این تکنیک در تولید بازی ها، رسانه های دیجیتال، تبلیغات و اطلاع رسانی استفاده می شود.

رسانه  :(Media)

کانال ارتباطی بین دو یا چند عنصر است که ارتباط بین عناصر را برقرار می کند. به عبارت ديگر تمامی ابزار ها و امکاناتی که می توانند باعث برقراری اين ارتباط گردند، رسانه محسوب می شوند. از انواع مختلف رسانه می توان به متن، تصوير، صدا، فيلم و انيميشن اشاره کرد.

به عنوان مثال در روزنامه، رسانه هايی که مخاطب را در درک موضوع موردنظر ياری می کند، متن و تصوير می باشد در حاليکه در هنگام پخش اخبار از تلويزيون علاوه بر گفتار و متن، از صدا، تصوير و فيلم نيز برای انتقال پيام استفاده می شود. در ارائه های ديجيتالمانند پروژه های چند رسانه ای نيز، می توان مجموعه ای از رسانه ها را در ارائه موضوع به کار برد.

پروژه چند رسانه اى :(Multimedia

پروژه ای است که در شکل گيری آن از چند نوع رسانه مختلف برای ارائه موضوع استفاده شده است.

تعامل :(Interactivity)

به قابليت کنترل عناصر موجود در يک چند رسانه ای که موجب ارتباط کاربر با نرم افزار شده و يک فرايند ارتباطی دو طرفه را فراهم می آورد تعامل گفته می شود.

به عنوان مثال در رسانه هايی مانند روزنامه و تلويزيون اين ارتباط يک طرفه بوده و بيننده تنها يک تماشاگر صرف است در حالی که در يک پروژه چند رسانه ای امکان برقراری ارتباط با مؤلفه های موجود، توسط عملياتی مانند کليک، درگ و… صورت می گيرد در مقابل نرم افزار نيز در پاسخ به عمليات انجام شده، به کاربر پاسخ های متفاوتی می دهد.

به عنوان مثال وقتی در يک آزمون الکترونيکی، گزينه ای توسط کاربر انتخاب می شود پيغام هايی مبنی بر درست يا نادرست بودن گزينه انتخاب شده نمايش داده می شود.

گروه توليد محصولات چند رسانه اى

تعامل - رسانه - چند رسانه ای کاروفناوری هشتم پودمان شهروند الکترونیکی دو

توليد يک پروژه چند رسانه ای به دليل پيچيدگی مراحل آن معمولاً يک کار گروهی و تيمی است به طوری که در تهيه و توليد هر يک از اجزاء موجود در يک پروژه دو يا چند متخصص در آن موضوع، اقدام به توليد بخش موردنظر می نمايند، که از مهم ترين اين افراد می توان به تهيه کننده، مدير پروژه، کارشناس علمی و موضوعی، طراح و تکنولوژيست آموزشی، گرافيست، متخصص انيميشن، متخصص صدا، متخصص ويدئو و برنامه نويس چند رسانه ای اشاره کرد.

تهيه كننده:وظيفه اصلی تهيه کننده هماهنگی و گفتگو با عوامل پروژه، تهيه منابع مالی، امکانات، ابزار ها و تجهيزات مورد نياز پروژه می باشد.

مدير پروژه:نقش اصلی يک مدير پروژه طراحی فلوچارت، تعيين وظايف هر يک از اعضای گروه، تعيين نوع سبک و قالب پروژه و هماهنگی بين گروه های مختلف می باشد.

کارشناس علمی و موضوعی:وظیفه کارشناس علمی، تهیه محتوای علمی صحیح و دقیق با توجه به موضوع تعیین شده می باشد.

طراح و تکنولوژیست آموزشی:محتوای جمع آوری شده توسط کارشناسان موضوعی را دریافت کرده و با ارائه راهکار و شیوه مناسب، آن را برای استفاده در پروژه آماده سازی می نماید. در حقیقت وظیفه تکنولوژیست آموزشی، طراحی شیوه ای کاربردی و مؤثر برای تأثیرگذاری بر روی مخاطب است. پس از طراحی آموزشی، برای هر یک از بخش های پروژه بر طبق فلوچارت برنامه، سناریویی جهت اجرا در اختیار مدیر پروژه قرار می گیرد.

گرافیست:از آنجایی که گرافیک در یک پروژه نقش اصلی را در جذابیت، ساماندهی و شکل دهی ظاهری پروژه به عهده دارد وظایف گرافیست، طراحی پوسته گرافیکی پروژه شامل زمینه ها، منوها، دکمه ها، لوگو ها، آیکن ها و سایر موارد مورد استفاده در پروژه می باشد.

متخصص انیمیشن(انیماتور):امروزه در پروژه های چند رسانه ای، انیمیشن ها نقش اثر گذاری را ایفا می کنند به همین دلیل برای استفاده از این قابلیت یک یا چند انیماتور وظیفه تهیه و تولید انیمیشن های مورد نیاز یک پروژه را بر عهده دارند. البته این افراد در هنگام تولید با گرافیست های پروژه در ارتباط بوده و با دریافت تصاویر و طرح های مورد نیاز خود از این افراد، انیمیشن های موردنظر را تولید می کنند.

متخصص صدا:مسئولیت ضبط، ویرایش و جلوه گذاری صداهای پروژه را بر عهده دارد .

متخصص ویدئو:یکی از رسانه های پرکاربرد در یک پروژه چند رسانه ای فیلم و ویدیو می باشد که در این میان مسئولیت ویرایش، تدوین و آماده سازی فیلم های مورد استفاده در یک پروژه بر عهده تدوینگر فیلم و متخصص ویدیو است.

برنامه نویس چند رسانه ای:معمولاً در آخرین حلقه تولید چند رسانه ای، برنامه نویس قرار گرفته به طوری که تمامی اجزاء تولید شده توسط سایر گروه ها، تحویل برنامه نویس چند رسانه ای می گردد تا این فرد بر طبق فلوچارت برنامه اقدام به یکپارچه سازی و تهیه مجموعه ای از اجزاء موردنظر نماید.

توجهداشته باشید که در پروژه های چند رسانه ای که مبتنی بر وب تولید می شوند، به افراد فوق یک متخصص وب نیز اضافه می شود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>