آشنایی با انواع رایانه ها
رایانه ها با توجه به قدرت پردازش و میزان حافظه که مشخص کننده کارایی آن است به چندین دسته تقسیم می شود .
1- ریز رایانه ها-Micro Computer
ریز رایانهبه آن دسته از رایانه ها گفته می شود که معمولاً برای استفاده شخصی، خانگی و اداری بکار می رود. رایانه رومیزی، رایانه کیفی و رایانه جیبی از جمله ریز رایانه ها می باشند.
2- رایانه های کوچک-Mini Computer
رایانه های کوچکاز نظر قابلیت و کارایی بین رایانه های بزرگ و ریز رایانه ها قرار دارد و از آن ها در دانشگاه ها، مراکز علمی و بانک ها استفاده می شود. این رایانه ها در حد متوسط قدرت پردازش قرار داشته و حجم داده های مورد پردازش و تنوع کارهای آن ها نسبتاً زیاد می باشد.
3 - رایانه های بزرگ-Mainframe
رایانه های بزرگبرای کارهای علمی،تجاری و محاسباتی بسیار پیچیده و سنگین طراحی شده اند و در مؤسساتی به کار می روند که حجم اطلاعات پردازشی آن ها بسیار زیاد می باشد. حجم این رایانه ها زیاد بوده و صدها یا هزاران کاربر می توانند به صورت همزمان از خدمات آن استفاده کنند.
4- ابر رایانه-Super Computer
ابررایانه، یک رایانه بزرگ فوق العاده سریع و گران قیمت و دارای فن آوری بسیار پیشرفته است که برای انجام محاسبات پیچیده و کار روی داده های حجیم تر مورد استفاده قرار می گیرد. پیش بینی وضع هوا و تحقیقات آب و هوایی، نمونه سازی مولکولی، کنترل فضاپیماها، شبیه سازیهای فیزیکی مانند شبیه سازی هواپیما در تونل باد، شبیه سازی انفجار جنگ افزارهای هستهای و مانند آن از موارد کاربرد این نوع از رایانه هاست.