Quantcast
Channel: کاروفناوری کلاله
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

خواص ازگیل ژاپنی تحقیق کاروفناوری - مطالب کمک درسی پودمان خوراک کاروفناوری هفتم

$
0
0

تحقیق کاروفناوری - مطالب کمک درسی پودمان خوراک کاروفناوری هفتم

خواص ازگیل ژاپنی

ازگيل ژاپني

نام لاتین:

Eriobotrya japonica

تیپ رویشی:

درخت مثمر

وضعیت خزان:

هميشه سبز

سرعت رشد:

سریع

ارتفاع:

6 متر

قطر تاج:

6 متر

نیاز نوری:

آفتابی

نیاز آبی:

متوسط

معیار زیبایی:

گل و ميوه

زمان ظهور معیار زیبایی:

تابستان تا اواسط پاييز

قابلیت هرس:

نياز ندارد

مقاومتهای اکولوژیک:

مقاوم به گرما

خاک مناسب:

خاکهای سنگين

کاربرد در فضای سبز:

کاشت در پارکها و چمن کاریها

وضعیت سازگاری با شرایط اکولوژیک موجود:

عالی

 

طبقه بندي علمي

فرمانرو............................................................................ گياهان

دستـــه .................................................................. گياهان دارويي

رده ...............................................................................دولپه اي

راستـه ..............................................................................رزالس

خانواده ........................................................................گلسرخيان

زيرخانواده ...................................................................... ماليـده

سرده ...........................................................................ازگيل ها

 

ازگیـــل medlar

به طور كلی در ایران ازگیل گفته می شود و در مناطق شمال ایران كه به طور وحشی در جنگلها می روید با نامهای محلی شناخته می شود از جمله در آستارا «ازگیل» در طوالش «سر، زر و ترشه سر»، در اطراف رشت «ترشه سر» در رامسر و شهصوار «ترشه كنس»، در رامیان «تالاس گور»، در گیلان و مازندران «كنس كنوس» و در گرگان و كجور «كندز و كندس» به عربی «نلكا»، «زعرور»، «كنوس طبری»، «ینی دنیا» و «مشملا» نامیده می شود. به فرانسوی Neflier و به انگلیسی Medlar و Medlar tree گفته می شود.

درختی است از خانواده Rosaceae نام علمی آن Mespilus germanica L و میوه‌ای است از خانواده گلسرخیاناز سرده ازگیل‌ها (Mespilus) هم خانواده با سیب و گلابی.

ازگیل سه هزار سال پیش در جنوب دریای خزر در مناطق گیلان و مازندران در ایران کشت می‌شد. ۷۰۰ سال پیش از میلاد به یونان و در ۲۰۰ پ.م به روم رسید. کاشت این میوه از طریق رومیها در بقیه اروپا گسترش یافت.

مشخصات

ازگیل درخت كوچكی است كه ارتفاع آن حدود 6 متر ، شاخه های آن خاردارد، در جوانی خزی و رفته رفته صاف می شود. از مشخصات اختصاصی آن این است كه دارای ریشه ای عمودی و پوست خاكستری نقره ای است. برگهای آن بیضی كمی كشیده نوك تیز كناره برگها بی دندانه یا چند دندانه دارد  روی برگ سبز تیره پشت برگ سبز خاكستری گلهای آن سفید درشت منفرد بدون پایه و میوه آن گرد و كروی و گاهی گلابی شكل و قهوه ای رنگ است. روی پوست میوه كركهای نمدی مخملی و عدسكهای سفید دیده می شود. ابعاد میوه در حد گیلاس تا گردو می باشد. چوب آن سخت و بی رنگ حنایی روشن است . از چوب آن روستائیان عصا و داس و چوب دستی درست می كنند. چوب دستی پر گره درویشان معمولا از چوب ازگیل تهیه می شود.
ازگیل در تمام جنگلهای شمال ایران ارسباران تا گلی داغ و چناران از بجنورد و در تمام ارتفاعات سواحل دریا تا ارتفاعات بالای جنگل انتشار دارد. در دامنه های جنوبی البرز در دره كرج و مناطق استپی نیز دیده می شود.
در مناطق خشك برای تكثیر ازگیل از پیوند آن روی پایه زالزالك یا ولیك استفاده می شود. گاهی نیز در خاكهای غنی و قوی می توان ازگیل را روی پایه گلابی پیوند زد و در زمینهایی كه خاك زیرین آن مرطوب است، روی پایه به پیوند می زنند. نوع پیوند شكمی است كه در تابستان انجام می شود.

درخت ازگیل ژاپنیکه در پاره ای از نقاط شرق استان گیلان به نام "انبو " anboo نام برده می شود، درخت یا درختچه یی است از تیره گل سرخ، بدون خار با برگ های همیشه سبز ساده و بزرگ به ارتفاع حداکثر 5 متر با ساقه یی در بالا منشعب و پرشاخه و شاخه های جوان پوشیده از کرک های فراوان.

ازگیل ژاپنی (انبو ) با نام علمی Eriobotrya ja برگ های ازگیل ژاپنی، سرنیزه ای کشیده تا واژ تخم مرغی با سطح فوقانی بدون کرک و سبز شفاف و گل های معطر سفیدرنگ

تركیبات شیمیاییاز نظر تركیبات شیمیایی در پوست درخت و برگ و میوه ازگیل مقدار زیادی تانن وجود دارد. به علاوه میوه ازگیل دارای لعاب و مقداری قند و در حدود 1 درصد اسیدهایی نظیر مالیك اسید و سیتریك اسید و... می باشد.

۱-آب ۲-قند ۳-اسیدهای آلی (اسید مالیکواسید سیتریکوتارتاریک) ۴-تانن(یک ماده قوی) ۵-لعاب۷ -اسید بوریک_هیدرات دو کربن دارد.

در درمان اسهال ساده-خونریزی داخلی -ورم روده-زخم دهان -تورم مخاط گلو با مضمضه آب برگ درخت ازگیل سودمند است.

خواص ازگیل تحقیق کاروفناوری - مطالب کمک درسی پودمان خوراک کاروفناوری هفتم

خواص و كاربرد ازگیل طبق نظر حكمای طب سنتی از نظر طبیعت سرد و خشك است و با تانن قابل ملاحظه ای كه دارد مقوی قابض است . ورم روده را كاهش می دهد و در رفع اسهال های ساده بسیار موثر است. اگر نارس باشد بیشتر قابض است و برای جلوگیری از خونریزی مفید است. از جوشانده برگ ازگیل كه 50 گرم برگ را در هزار گرم آب بجوشانند بصورت غرغره برای فرونشاندن ورم مخاط گلو و ناراحتیهای حلق گلو استفاده می شود.

خواص دارویی

ازگیل از روزگاران بسیار دور مورد توجه بوده .بقراط ازگیل را برای مبتلایان به ترشی معده و مدفوع سوزان و عوارض تب نافع می‌پنداشت . درمان آبسه دهان و گلو با جوشاندهی برگ ازگیل -درمان آنژین با جوشانده برگ آن -درمان برفک با برگ آن-درمان سالک با جوشانده برگ -درمان اسهال بچه‌ها با جوشانده برگ -منظم کننده کار روده‌ها -جوشاندهٔ برگ ازگیل ورم گلو و ناراحتیهای حلق را از میان می‌برد .ازگيل سرشار از ويتامين هاي «ب» و «ث»است.

خواص ازگيل :

ازگيل سرشار از ويتامين هاي «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسيد سيتريك است. ازگيل داراي مقدار زيادي هيدرات كربن است كه مولد انرژي است . ازگيل داراي ماده اي به نام تانن است كه بهترين دارو براي درمان عفونت هاي روده بزرگ است. ازگيل در تقويت خون بدن مؤثراست. ويتامين «ب» ازگيل، اعصاب را تقويت مي كند و از نظر تغذيه اهميت دارد. ازگيل را به صورت خام به عنوان ميوه لذيذ، مطبوع و تقويت كننده مصرف مي كنند و از آن شربت و كنسرو ازگيل تهيه مي كنند. مصرف ازگيل خام يا كنسرو ازگيل در معالجه اسهال ساده اثر قطعي دارد. خورن ازگيل خام و خصوصاً نارس آن كه تانن بيشتري دارد در معالجه خونريزي هاي داخلي مانند: بواسير، خونريزي رحمي و غيره اثر شفا بخش دارد.

ازگيل در معالجه ورم روده به كار مي رود، به اين منظور بايد 230 گرم ازگيل رسيده را پس از جدا كردن پوست و دانه، در كمي شير حل نموده و مصرف نمود. در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است. ازگيل قبض كننده روده ها است. ازگيل كار روده ها را تنظيم مي كند. ازگيل ادرار آوراست. ازگيل داراي اسيد ماليك، تانن، اسيد سيتريك و اسيد تاتاريك است و از نظر غذايي شبيه «به»است. ازگيل ميوه اي بسيار مقوي است زيرا قدرت اُسمزي خون را بالا مي برد. ازگيل به علت داشتن املاح سيتريك، رماليكو تاتاريك، ترشي خون را از بين مي برد. ازگيل مواد معدي را مرتب مي كند و براي اسهال بسيار مفيد است. ميوه تازه و رسيده ازگيل يا كنسرو آن براي درمان اختلاق قاعدگي خانم ها كاملاً مفيد است. جوشانيده نيم گرم برگ ازگيل، سالك را درمان مي كند. جوشانده برگ ازگيل به صورت بالا، ‌پوست هاي ظريف را تقويت ميكند و برفك را معالجه مي نمايد. غرغره كردن با جوشانده برگ ازگيل، آبسه دهان و گلو را درمان مي كند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگيل غرغره شود، آنژين را معالجه مي نمايد.

ازگيل سرشار از ويتامين هاي «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسيد سيتريك است. ازگيل داراي مقدار زيادي هيدرات … ميوه مؤثر در تقويت خون بدن ازگيل، ميوه درختي است كه در اواخر پاييز و اوايل زمستان مي رسد.گل هاي درخت ازگيل، سفيد و ميوه‌آن شبيه زالزالك است، با اين تفاوت كه ميوه ازگيل درشت تر و قهوه اي رنگ و طعمش شيرين و كمي گس است. هسته آن را مي كارند و درخت ازگيل را به درخت گلابي نيز پيوند مي زنند.

قسمت هاي مورد استفاده درخت ازگيل، برگ و ميوه آن است. اسم فارسي ازگيل «اردف» و «گيل»بوده است. ازگيل سرشار از ويتامين هاي «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسيد سيتريك است. ازگيل داراي مقدار زيادي هيدرات كربن است كه مولي انرژي است . ازگيل داراي ماده اي به نام تانن است كه بهترين دارو براي درمان عفونت هاي روده بزرگ است.

ازگيل در تقويت خون بدن مؤثراست. ويتامين «ب» ازگيل، اعصاب را تقويت مي كند و از نظر تغذيه اهميت دارد. ازگيل را به صورت خام به عنوان ميوه لذيذ، مطبوع و تقويت كننده مصرف مي كنند و از آن شربت و كنسرو ازگيل تهيه مي كنند. مصرف ازگيل خام يا كنسرو ازگيل در معالجه اسهال ساده اثر قطعي دارد. خورن ازگيل خام و خصوصاً نارس آن كه تانن بيشتري دارد در معالجه خونريزي هاي داخلي مانند:بواسير، خونريزي رحمي و غيره اثر شفا بخش دارد. ازگيل در معلجه ورم روده به كار مي رود، به اين منظور بايد ۲۳۰ گرم ازگيل رسيده را پس از جدا كردن پوست و دانه، در كمي شير حل نموده و مصرف نمود. در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است. ازگيل قبض كننده روده ها است. ازگيل كار روده ها را تنظيم مي كند. ازگيل ادرار آوراست.

ازگيل داراي اسيد ماليك، تانن، اسيد سيتريك و اسيد تاتاريك است و از نظر غذايي شبيه «به»است. ازگيل ميوه اي بسيار مقوي است زيرا قدرت اُسمزي خون را بالا مي برد. ازگيل به علت داشتن املاح سيتريك، رماليكو تاتاريك، ترشي خون را از بين مي برد. ازگيل مواد معدي را مرتب مي كند و براي اسهال بسيار مفيد است. ميوه تازه و رسيده ازگيل يا كنسرو آن براي درمان اختلاق قاعدگي خانم ها كاملاً مفيد است. جوشانيده نيم گرم برگ ازگيل، سالك را درمان مي كند. جوشانده برگ ازگيل به صورت بالا،‌پوست هاي ظريف را تقويت ميكند و برفك را معالجه مي نمايد.

غرغره كردن با جوشانده برگ ازگيل، آبسه دهان و گلو را درمان مي كند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگيل غرغره شود، آنژين را معالجه مي نمايد.

خواص خوراکی

ازگیل سینه را نرم می کند و عطش را فرو می نشاند و ضد صفرا است. ضماد آن جوش های بدن را از بین می برد. زادگاه اولیه ازگیل ایران و نواحی معتدل آسیا و اروپا است. تقریباً خواص آن با زالزالک یکسان است. دارای ویتامین «آ» و ویتامینهای «ب» و «ث» بوده و سرشار از تانن است و میوه و برگ ازگیل به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه و تجویز شده است. میوه رسیده ازگیل دارای قند و جوهر لیمو است. برای معالجه اسهال خونی می توان دویست تا سیصد گرم آن را بدون پوست خورد می توان یک کیلو از میوه ازگیل با کمی شکر به صورت شربت در آورده، و چهار روز متوالی، روزی یک چهارم آن را بخورید.

خواص ازگیل تحقیق کاروفناوری - مطالب کمک درسی پودمان خوراک کاروفناوری هفتم

هسته ازگیلبه علت داشتن کمی اسید سیانیدریک، عنصری سمی است و خوردن آن خطرناک است، ولی هسته ازگیل از این سم خیلی کمتر داشته، و خوراکی است اگه آن را بکوبید و گرد آن را به مقدار یک قاشق چایخوری با چای یا شربت ریشه جعفری میل کنید سنگ های کلیه و مثانه را از بین می برد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>