تحقیق کاروفناوری پودمان نگه داری و پرورش گیاهان کاروفناوری هفتم
آشنایی با گیاه عناب
عناب درختچهای است متوسط که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز میرسد. عناببومی مناطق گرمسیر بوده و برگهای کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخممرغی شکل آن در زمستان میریزد. میوهٔ زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی میباشد در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده چروکمیخورد. عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز مینامند
عناب درختچهای است خزانپذیر که به صورت مستقیم و یا کج و معوج رشد کرده و ارتفاعی بین ۵ تا ۱۰ متر پیدا میکند. برگهای بیضی شکلش کشیده، بدون کرک و سبز براق بوده و حاشیههایش دندانهدار میباشد. گلها سبز متمایل به زرد و بسیار کوچک بوده، قطرشان به ۵ میلیمتر میرسد و دارای ۵ گلبرگ ناپیدا میباشند. میوههای درخت بیضوی شکل و شفت بوده و طولشان به ۲-۳ سانتیمتر میرسد. عناب نارس سبز و لغزنده بوده و طعمی شبیه به سیب دارد که پس از رسیدن به رنگ قرمز تیره درآمده و چروک میخورد . میوهٔ عناب که هستهای دراز و باریک دارد در پاییز به طور کامل میرسد. مزهٔ آن شیرین، خوراکی بوده و دارای خاصیت دارویی میباشد.
در بریتانیا عناب را به صورت خشکشده و یا به صورت آبنباتهای طعمدار همراه با چای عصر میل مینمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار میدهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده میشود و در آفریقا از آن کیک درست میکنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده میشود اما در ایران،پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده مینمایند.
عناب آرامشبخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده میکنند. عناب خون را تصفیه کرده و سموم را از بدن دفع مینماید، سبب روشنی پوست شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری مینماید.
عناب ملیناست و دارای لعاب بسیار میباشد و سینه را نرم مینماید . استفاده از مغز میوه در زخمها و بریدگیها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها میشود . عناب همچنین دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد. چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است.این چای باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات می شود.