مطالب کمک درسی پودمان کار با فلز کاروفناوری هشتم
معرفی رشته درسی صنایع فلزی
رشته صنايع فلزي يكي از رشته هاي بنيادي مورد نياز كشور است. افراد توانمند و متخصص در اين رشته در بخش صنعتي مانند صنايع خودروسازي، پالايشگاه هاي نفت و گاز ، ماشين سازي و صنايع كوچك صنعتي توانسته اند گام مؤثري را در توسعه اقتصاد پايدار كشور بردارند. دانش آموختگان اين رشته قادر خواهند بود در تمامي پروژه هاي عمراني و تأسيساتي و همچنين بازاركار علاوه بر انجام وظايف شهروندي با استفاده از آموخته هاي خويش در مشاغل مرتبط با اين رشته در سطوح مياني تكنسين به كار اشتغال ورزند. دانش آموختگان با توجه به نياز بومي، منطقه اي و كشوري به رشته هاي مهندسي صنايع، مكانيك جامدات و سيالات راه می يابند.
دورنماي توسعۀ رشته صنایع فلزی
با توجه به پيشرفت سريع فناوري در چند دهه اخير و توجه ويژه كشور به بحث امنيت سازه هاي فلزي در برابر زلزله، احداث پالايشگاه هاي متعدد نفت و گاز و پتروشيمي، توسعه خطوط لوله در داخل و خارج از كشور توسعه صنعت خودروسازي و ماشين سازي، و توجه به صنايع كوچك و رشد چشمگير اين صنايع و ضرورت توجه جدي به آموزش هاي رشته ، كاربري اين رشته روز به روز در سطوح مختلف تحصيلي بيشتر از گذشته توسعه يافته است. همچنين زمينه اشتغال براي دانش آموختگان كماكان فراهم و مهيا است. در ضمن متناسب با فناوري هاي جديد براي به روز كردن محتواي آموزشي، تغييراتي متناسب با نياز كشور صورت گرفته تا دانش آموختگان با كسب مهارت و شايستگي هاي فني و غيرفني براي ورود به بازار كار آمادگي بيشتر داشته باشند.
نقش فناوري اطلاعات و ارتباطات در رشتۀ صنایع فلزی
در تمامي زمينه ها از جمله صنعت بر نقش فناوري اطلاعات و ارتباطات هيچ فردي پوشيده نيست و برنامه ريزان در عصر حاضر و آينده جز تن دادن به اين فناوري نوين در تمامي زمينه هاي اطلاع رساني راه گريزي ندارند. هنرجويان مي توانند به طور مستمر با كسب اطلاعات در ارتباط با فناوري هاي نوين دانش خود را به روز كنند و در زمينه هاي طراحي، اتوماسيون صنعتي، بازرسي صنعتي جوش، پيشرفت چشمگيري داشته باشند.
ميزان خلاقيت ابتكار و نوآوري مورد نياز