آشنايي با آرگونومي
آرگونوميبه مفهوم تطبيق دادن ابزار و محيط كار با اندام فرد به نحوي كه مطلوب ترين و سالم ترين شيوه براي انجام كار فراهم شود. آرگونومي بايد در طراحي دستگاه ها و محيط قرارگيري اجزاءِ
مختلف رایانه رعايت شود تا از بروز اثرات سوءِ ناشي از كار طولاني مدت بر بدن انسان جلوگيري شود. به عنوان مثال، ارتفاع ميزكار، فاصلۀ صفحه نمايش تا چشم، وضعيت صندلي و ... مواردی هستند كه در آرگونومي مورد توجه قرار مي گيرنددر هنگام كار با رایانه رعايت نكات زير توصيه مي شود:
با توجه به اين كه اغلب كاربران در محيط هاي سربسته و فضاهاي كوچك كار مي كنند،بهتر است محيط كار شما به سيستم تهويه مطبوع مجهز باشد. محيط بايد از نور كافي برخورداربوده و به منظور جلوگيري از ايجاد الكتريستۀ ساكن، كف پوش اتاق بايد از جنس پلاستيك يا چوب باشد.2-صفحه نمايش را در محل مناسبي قرار دهيد كه بدن كاملاً راست و ستون فقرات به طور مستقيم قرار گيرد. چشم ها بايد با صفحه نمايش روي يك خط مستقيم باشند.
3-به تناوب از پشت ميز رایانه برخاسته و استراحت كنيد. مي توانيد با نرمش هاي ساده،گردن، بازو، مچ، دست ها و پاها را حركت دهيد.
4-پشتي صندلي بايد به هر زاويه اي قابل تغيير بوده و به وضعيت دلخواه درآيد. ارتفاع پشتي بايد به نسبت قد افراد قابل تنظيم بوده و كمي محدب باشد.
۵-پاها را طوري قرار دهيد كه با بدن زاويۀ 90 درجه بسازند. حتماً از زيرپايي استفاده كنيد تا از بي حسي ناشي از آويزان ماندن پا جلوگيري كند.
6-به فاصلۀ چشم تا صفحه نمايش بين 50 تا 70 سانتي متر رعايت شود. براي جلوگيري از خستگي چشم از صفحه نمايش با شدت نور بالا براي مدت طولاني استفاده نكنيد. هرچند وقت يك بار براي مدت چند ثانيه به اجسام در فاصلۀ دور نگاه كنيد.
7-از ميز و صندلي با اندازۀ قابل تنظيم و از جنس مناسب استفاده كنيد. ارتفاع كف صندلي از زمين حدود 40 تا 60 سانتي متر بسته به قد كاربر و ارتفاع ميز رایانه از زمين حدود 70 سانتي متر تنظيم شود.