آشنایی با روش های تدریس
روش ايفای نقش
بعد شخصی و بعد اجتماعی
در این الگو، سعی برآن است که به یادگیرندگان کمک شود تا مفهوم وجود خویش را، در درون فضای اجتماعی که در آن زندگی می کند بیابد و نکات مثبت تصورات خود را درباره خودش، با کمک گرفتن از گروه های اجتماعی، روشن کند. در جریان ایفای نقش، نمونۀ زنده ای از رفتار انسان مهیا می شود که به مثابۀ ابزاری در اختیار دانش آموز قرار می گیرد و چون تمرکز حواس و ارتباط عاطفی در این روش زیاد است به یادگیری بهتر و مؤثرتر می انجامد.
اجرای این الگو طی مراحل زیر صورت می گیرد:
1 - آماده کردن گروه (با آشنا کردن با مسئله، آماده سازی گروه، طرح سؤال برای برانگیختن تفکر)
کمبود و نارسایی ها:برای تحقق هدف های پیچیدۀ آموزشی نیست و یک روش جدّی تلقی نمی شود و اجرای آن، به هزینه و تجهیزات لازم نیاز دارد و هم وقت گیر است.
نقاط قوت:کمک می کند دانش آموزان احساسات خود را بروز دهند از بینش خود در نگرش ها، ارزش ها و برداشت های خود سود جویند، نگرش ها و مهارت های حل مسائل را به وجود آورند و گسترش دهند، از راه های مختلف مواد درسی را بررسی کنند، زمینۀ بحث گروهی را فراهم سازند و کم رویی برخی دانش آموزان خجالتی را درمان کنند. همچنین به ايجاد شور و شوق و انگيزه درونی در فراگيران،افزايش مهارتهای روانی حركتی هنرجویان، تقويت نگرش ها و طرز تفكر جديد و قبول ارزش های اجتماعی توسط هنرجویان و تقويت قدرت مديريت و سازماندهی هنرجویان دركلاس و آينده شغلی آنها کمک می کند.