Quantcast
Channel: کاروفناوری کلاله
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

آشنایی با انواع سيم کشی و روش های سيم کشی در ساختمان پودمان برق درس کاروفناوری

$
0
0

http://suherfe.blogfa.comhttp://suherfe.blogfa.com

مطالب کمک آموزش جهت تدریس پودمان برق درس کاروفناوری

کاروفناوری نهم

انواع سيم کشی

اصولاً سيم کشی به دو صورت روکار و توکار انجام می گيرد:

الف) سيم کشی روکار:معمولاً در سيم کشی روکار سيم ها را از روی سطح تمام شدهٔ کار به صورت آزاد يا در داخل لوله و يا داکت عبور می دهند. در اين روش کليه سيم ها يا لوله ها در معرض ديد هستند و به همين دليل عيب يابی در اين نوع سيم کشی آسان است.

ب) سيم کشی توکار:در اين نوع سيم کشی، بايد سيم را از داخل ديوار يا سقف يا کف عبور داد. برای اين منظور لوله های مخصوصی از جنس  pvc را زير گچ کار می گذارند و سيم ها را از داخل آنها عبور می دهند.

روش های سيم کشی

سيم کشی با توجه به موقعيت محلی و با در نظر گرفتن مسائل ديگری مانند زيبايی، ارزش اقتصادی، اهميت حفاظتی در اماکن مختلف، به سه روش زير اجرا می شود.

سيم کشی با جعبه تقسيم:در اين روش سيم ها را از قسمت بالای ديوار و از داخل لوله به صورت افقی عبور می دهند. در نقاط معين (در بالای کليد يا پريز) و به فاصلهٔ حدود ۳۰ سانتی متر از سقف، قوطی تقسيم در نظر گرفته می شود و انشعابات مورد نياز در داخل آن انجام می گيرد. در گذشته از اين روش بيشتر استفاده می شد، ولی امروزه به دليل اين که تجهيزات سيم کشی توسعه يافته و عيب يابی و مسائل ديگر در سيم کشی مطرح است کمتر استفاده می شود. لذا اين روش به نام روش کلاسيک و آموزشی مطرح می شود.

سيم کشی توکار با استفاده از قوطی کليد و پريز به جای قوطی تقسيم :در اين روش از قوطی های کليد و پريز علاوه بر نصب کليد و پريز به جای قوطی تقسيم استفاده می شود. بايد توجه داشت که در موقع نصب قوطی کليد و پريز بايد فضای لازم برای انجام اتصالات در نظر گرفته شود. در اين روش معمولاً مدار پريزها از مدارهای روشنايی جدا اجرا می شود. امروزه از اين روش خيلی زياد استفاده می کنند.

سيم کشی توکار با استفاده از تابلوهای توزيع محلی:در اين روش از سيم کشی توکار سيم ها، با توجه به توزيع برق و تقسيم بندی محل های متفاوت از تمام وسايل، به طور مجزا به داخل تابلوی توزيع آورده می شوند. محل نصب اين تابلو بايد در جايی باشد که آوردن لوله ها برای سيم کشی به محل تابلوی مرکزی امکان پذير باشد. در اين روش معمولاً جعبهٔ تقسيم مرکزی (تابلوی توزيع محلی) را در راهرو يا محل های مناسب ديگری نصب می کنند. در اين روش امکان تغييرات و عيب يابی، در مقايسه با دو روش ديگر، راحت تر انجام می گيرد. به همين جهت از اين روش در واحدهای مسکونی، دفاتر کار، ادارات، بيمارستان ها و مشابه آنها استفاده می شود. بهترين محل برای نصب اين تابلو نزديک در ورودی اصلی است


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>