مطالب کمک درسی کاروفناوری پودمان کار با برق کاروفناوری نهم
آشنایی با مدار الکتریکی دربازکن های تصويری (آيفون)
آيفون های تصويری سامانه های ارتباطی هستند که علاوه بر برقراری ارتباط صوتی بين فرد مراجعه کننده و افراد داخل ساختمان، ارتباط تصويری نيز برقرار می کنند. در اين روش تصوير فرد مراجعه کننده روی دستگاه نمايشگر (مانيتور) داخل ساختمان ظاهر می شود. در اين سامانه ها در صورت درخواست می توان تصوير دريافت شده توسط نمايشگر را ثبت و ذخيره نمود. آيفون های تصويری در انواع سياه و سفيد و رنگی ساخته شده اند و اجزای اصلی مورد استفاده در آنها به شرح زير است:
صفحه اصلی جلوی در:اين صفحه در قسمت بيرون و کنار درب ورودی نصب می شود. بر روی پانل امکانات مکالمه مانند شستی زنگ طبقات، بلندگو و ميکروفون وجود دارد. دوربينی روی صفحه اصلی قرار دارد تا تصاوير را تهيه و به نمايشگر داخل منزل ارسال کند. در شکل زیر تصوير يک نوع پانل را مشاهده می کنيد.
گوشی و صفحه نمايش:گوشی تصوير دريافت شده از دوربين صفحه اصلی جلوی درب را با توجه به نوع دوربين به صورت رنگی يا سياه و سفيد دريافت و توسط لامپ تصوير يا صفحه LCDنمايش می دهد. ساير امکانات روی گوشی به صورت زير است:
الف) گوشیبرای مکالمه با فرد مراجعه کننده
ب) شستی نمايش تصوير:با زدن اين شستی بدون باز شدن درب و برداشتن گوشی می توان تصوير تحت پوشش بيرون را مشاهده کرد.
ج) شستی گوشی داخلی:با زدن اين شستی می توان با محل ديگری در داخل ساختمان که گوشی داخلی در آنجا نصب است ارتباط صوتی برقرار کرد.
د) شستی درباز کن:با زدن اين شستی قفل الکتريکی در بازکن عمل می کند و در باز می شود.
کليدهايی نيز جهت خاموش و روشن کردن دستگاه به منظور تنظيم نور صفحه نمايشگر و صدای گوشی در زير يا کنار دستگاه قرار دارد. تغذيه گوشی نيز به طور مستقل از طريق برق ۲۲۰ ولت AC تأمين می شود.
سيم کشی آيفون تصويری:
درشکل زیر نقشه سيم کشی آيفون تصويری با قطعات مربوط به آن ارائه شده است.