Quantcast
Channel: کاروفناوری کلاله
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

آشنایی با انواع روش تولید پارچه پودمان پوشاک کاروفناوری هفتم

$
0
0

http://suherfe.blogfa.comhttp://suherfe.blogfa.com

مطالب کمک درسی پودمان 10 پوشاک کاروفناوری هفتم

انواع روش تولید پارچه

پارچه

پارچه لایه ای انعطاف پذیر است که از در هم رفتن و اتصال نخ ها یا الیاف با یکدیگر به وجود می آید از مصارف گوناگون پارچه می توان به پوشاک، تزئینات منزل پرده، رومبلی، روتختی و رومیزی ، روکش صندلی اتومبیل، بادبان، چادر صحرایی، چتر نجات، کیف و ... اشاره نمود.

روش های تولید پارچه

عملیات اتصال و در هم رفتن نخ ها به منظور تولید پارچه را بافندگی می نامند. روشهای مختلفی برای تولید پارچه وجود دارد.که عبارت اند از:

1- بافندگی تاری  پودی

2- بافندگی حلقوی

3- بی بافت

بافندگی تاری  پودی

در روش بافندگی تاری  پودی، پارچه از در هم رفتن و اتصال دو دسته نخ به نام تار و پود تشکیل می شود. نخ های تار به صورت عمودی، در طول پارچه و به موازات کناره حاشیه پارچه قرار دارند. نخ های پود به صورت افقی در عرض پارچه و عمود بر نخ های تار قرار دارند.

پارچه هایی که با روش بافندگی تاری  پودی بافته می شوند، پارچهٔ تاری  پودی نامیده می شوند.

نحوهٔ در هم رفتن نخ های تار و پود، طرح بافت پارچه را مشخص می کند. پارچه های تاری  پودی را می توان با طرحهای مختلفی تولید کردکه از میان آنها طرح تافته  ، سرژه  و ساتین ، جزء طرح های ساده و اصلی هستند و اغلب پارچه های تاری  پودی با یکی از این سه طرح بافته می شوند.

در طرحهای زیر، نخهای تار با رنگ سبز و نخهای پود با رنگ زرد مشخص شده اند.

طرح تافته:در طرح بافت تافته، نخ های پود به صورت یک در میان از رو و زیر نخ های تار عبور می کنند این نحوه در هم روی نخ ها، ظاهر شطرنجی در پارچه ایجاد می كند.

طرح سرژه:در طرح بافت سرژه، نخ های تار و پود به صورت یک در میان از بین یکدیگر عبور نمی کنند و نحوهٔ در هم روی نخ های تار و پود از ترتیب خاصی پیروی می نماید در طرح بافت سرژه، ترتیب درهم روی نخ ها، خطوط مایلی بر روی پارچه، که اصطلاحاً به آن کج راه می گویند، ایجاد می کند.

طرح ساتین:در طرح بافت ساتین نیز نحوهٔ درهم روی نخ های تار و پود از ترتیب خاصی پیروی می کند در این نوع بافت نخ های تار از نخ های پود در سطح پارچه نمایان تر است و نخ های پود به صورت نقاط پراکنده در سطح پارچه مشاهده می شود.

یادآوری می شود پارچه های تاری  پودی را می توان با طرح های بسیار متنوع و پیچیده تولید نمود.

بافندگی حلقوی

در روش بافندگی حلقوی، ابتدا نخ به شکل حلقه در می آید و سپس از اتصال و درهم رفتن حلقه های نخ، پارچه تشکیل می شود. بافندگی حلقوی به دو دسته تقسیم می شود:

1- بافندگی حلقوی پودی

2- بافندگی حلقوی تاری


بافندگی حلقوی پودی

بافندگی حلقوی پودی، هم به روش دستی و هم ماشینی امکان پذیر است. روش دستی، همان بافتنی سنتی و متداول است که با استفاده از میل بافتنی و نخ کاموا صورت می گیرد.

در روش ماشینی، از ماشین بافندگی حلقوی پودی برای بافت پارچه استفاده می شود. در روش ماشینی، عملیات تبدیل نخ به حلقه و اتصال حلقه های نخ به یکدیگر، توسط سوزن های ماشین بافندگی صورت می گیرد. پارچهٔ بافته شده به روش بافندگی حلقوی پودی را پارچه حلقوی پودی می نامند.

در روش بافندگی حلقوی پودی، برای بافت پارچه فقط یک نخ لازم است. به عبارت دیگر، تمام سوزن های ماشین بافندگی یک نخ را به شکل حلقه در می آورند. در این روش، ابتدا نخ به شکل حلقه در می آید و اتصال حلقه های مجاور در امتداد افقی، یک رج از بافت را تشکیل می دهد در انتهای رج اول، ادامهٔ نخ، حلقه های رج دوم را تشکیل می دهد، به گونه ای که حلقه های رج دوم از میان حلقه های رج اول عبور می کنند و به آنها متصل می شوند. به همین ترتیب، رجهای بعدی پارچه بافته می شوند. اتصال حلقه های نخ در رجهای مختلف در امتداد عمودی، یک ردیف از بافت را تشکیل می دهد.

از ویژگی های مهم پارچه های حلقوی پودی این است که می توان آنها را به راحتی، رج به رج شکافت و در صورت پاره شدن یکی از حلقه های نخ در پارچه، احتمال در رفتن بقیهٔ حلقه ها و ایجاد سوراخ در پارچه وجود دارد.

از دیگر ویژگی های پارچه های حلقوی پودی کشسانی زیاد این پارچه ها است. به عبارت دیگر، این پارچه ها در امتداد طول و عرض به راحتی کش می آیند و ازدیاد طول می دهند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>