مطالب کمک آموزش جهت تدریس پودمان برق درس کاروفناوری
کاروفناوری نهم
مداربندی در نقشه پلان روشنايی
واسطه های مداربندی:پس از مشخص کردن محل وسايل الکتريکی (مانند کليدها و پريزها و ...) بايد اين وسايل و مصرف کننده ها را به منبع تغذيه متصل کرد. برای اين منظور با اتصال تک تک وسايل و مصرف کننده ها به يک ديگر و در نهايت به منبع تغذيه اين امر صورت می گيرد. برای اتصال و مداربندی بايد به تعداد مصرف کننده هايی که در يک مدار قرار می گيرند دقت نمود تا از حد مجازی که مقررات معين نموده است، تجاوز نکند.به اتصال تعدادی از وسايل و مصرف کننده ها به منبع تغذيه به طوری که از حد مجاز تجاوز نکند، مدار بندیمی گويند.
الف) مداربندی اتاق ها:
ب) مداربندی پذيرايی و آشپزخانه:
چون دو فضای پذيرايی و آشپزخانه در کنار هم قرار گرفته اند مدارهای روشنايی آنها را به يکديگر متصل کرده و يک خط برق به آنها اختصاص می دهيم.
پ) مداربندی سرويس های بهداشتی:
کليد و چراغ های سرويس بهداشتی به طريقی که در شکل زیر نشان داده شده است به يک ديگر متصل می شوند. همان طوری که از شکل مشخص است در فضای راهرو بين سرويس های بهداشتی از مدار تبديل استفاده شده تا در هنگام ورود به راهرو لامپ ها روشن شوند و هنگام خروج از آن و ورود به اتاق خواب بتوان آنها را خاموش کرد.
ت) مداربندی راه پله:
ث) مداربندی پيلوت (انباری پارکينگ ورودی):
بهتر است در پيلوت از رله زمانی برای روشن و خاموش کردن چراغ ها استفاده کرد برای اين کار شستی ها را در قسمت های مختلف پيلوت قرار می دهند. در شکل زیر مداربندی پيلوت نيز نشان داده شده است. انباری ها نيز معمولاً به تعداد واحدهای آپارتمان در پيلوت قرار دارند که برای روشنايی هرکدام از انباری ها از کليد يک پل به همراه چراغ استفاده می شود. در اين نقشه محل تابلو کنتور (MTB) تابلوی عمومی ،(MDP) و جعبه تقسيم تلفن (GP) نيز نشان داده شده است.