گرافیک نقش بیتی و گرافیک برداری
تصاویر موجود در کامپیوتر را می توان به دو دسته تصاویر برداریو تصاویر پیکسلی تقسیم بندی کرد.
گرافیک برداری
دسته ی اولیعنی تصاویر برداری به تصاویری گفته می شود که در نرم افزارهایی مانند Freehand،Corel Drawو Ilustratorایجاد می شوند. این سری از تصاویر به دلیل اینکه ساختار آنها را بردارهایی تشکیل می دهد که بر اساس فرمول ها و منحنی های ریاضی تعریف شده اند در نتیجه، جابه جایی، تغییر اندازه و بز ر گ و کوچک کردن آنها به راحتی انجام گرفته و کیفیت آنها دارای هیچ گونه تغییری نمی شود. چرا که در تصاویر برداری هر شیء ساختاری مستقل دارد و هنگام تغییر، محاسبات مستقلی بر اساس فرمول های خاصی صورت می گیرد.
با این توضیح می توان نرم افزارهای تولید کننده ی تصاویر فوق را در دسته نرم افزارهای برداری یا Vectorتقسیم بندی کرد. این گونه گرافیک مناسب کارهای ترسیمی است.
گرافیک نقش بیتی
دسته ی دومتصاویر، آنهایی هستند که توسط نرم افزارهایی مانند فتوشاپایجاد می شوند. اساس تشکیل این دسته از نرم افزارها، مجموعه ای از نقاط مربع شکلی است که ما آنها را به عنوان پیکسل می شناسیم. در این گونه تصاویر بر خلاف نوع قبلی، اشیاءِ موجود در تصویر به صورت مجموعه ای از نقاط کنار هم می باشند که ساختاری غیرمستقل و وابسته به یکدیگر دارند
به طوری که با تغییر و ویرایش یک تصویر پیکسلیلازم است گروهی از پیکسل ها مورد اصلاح و ویرایش قرار گیرند. بدین لحاظ دسته ی دوم نرم افزارهای گرافیکی را نرم افزارهای پیکسلی یا Rasterنام گذاری کرده اند. این سری از گرافیک ها به دلیل وجود پیکسل، مناسب انجام عملیاتبر روی تصاویر است.