Quantcast
Channel: کاروفناوری کلاله
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

انتقال انرژی الکتريکی پودمان برق کاروفناوری نهم

$
0
0
http://suherfe.blogfa.comhttp://suherfe.blogfa.com

مطالب کمک آموزش جهت تدریس پودمان برق کاروفناوری نهم

انتقال انرژی الکتريکی

انرژی الکتريکی پس از توليد، توسط دکل ها و پايه های فلزی و سيم های هوايی از محل نيروگاه برق به سمت شهرها و روستاها انتقال داده می شود. مقدار ولتاژ خطوط انتقال برق در ايران ۲۳۰ و ۴۰۰ کيلو ولت است.

همان طور که گفته شد انرژی الکتريکی توليد شده در نيروگاه، توسط خطوط انتقال به مراکز مصرف می رسد. در محل ورودی مراکز مصرف، که بيشتر شهرها و روستاها و مناطق مسکونی هستند، ابتدا ولتاژ خيلی زياد انتقالی تا حدی ( ولتاژ ١٣٢يا ٦٣کيلو ولت) کاهش می يابد. با اين حال هنوز ولتاژ زياد است اين ولتاژ در مرحله ای ديگر به مقدار ۲۰کيلو ولت کاهش يافته و پس از آن برای محله ها در مرحلهٔ آخر به ولتاژهای ۳۸۰ ولت سه فاز و ۲۲۰ولت يک فاز قابل استفاده مصرف کننده ها تبديل و توزيع می شود.

در شبکهٔ برق ايران، معمولاً توزيع برق در محله ها و خيابان ها به صورت پنج سيمه و توسط تيرهای برق صورت می گيرد. در شکل زیر هر کدام از اين سيم ها نام گذاری شده اند.

برای مشترکانی مانند منازل مسکونی و واحدهای تجاریکه مصرف کننده های تک فاز دارند، برق تک فاز نياز است و بايد کابلی دو سيمه دارای يک سيم فاز و يک سيم نول برای آنها اختصاص داده شود.

اما برای صنايع و کشاورزی که مصرف کننده های سه فازمانند الکتروموتورهای سه فاز دارند برق سه فاز نياز است و بايد کابل ۴ سيمه اختصاص داده شود. اين کابل ۴ رشته ، دارای سه سيم فاز و يک سيم نول است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5800

Trending Articles