مادون قرمز و بلوتوث
Infrared - Bluetooth
مادون قرمز: Infrared
در اىن فناورى از امواج مادون قرمز براى انتقال اطلاعات استفاده مى شود. هردو دستگاه فرستنده و گیرنده مجهز به اىن فناورى باىد در دىد مستقىم ىكدىگر باشند و حداكثر فاصله آن ها نباید بیشتر از ىک متر باشد. امروزه از اىن فناورى كمتر استفاده مى شود. مادون قرمز فقط براى فضاى كمتر از پنج متر طراحى شده و در صورت وجود مانع بىن فرستنده و گىرنده سرعت انتقال اطلاعات كم شده ىا حتى ارتباط قطع مى شود. از فناورى مادون قرمزبىشتر در ساخت صفحه كلید و ماوس استفاده مى كنند كه فرستنده و گیرنده در فاصله كمى نسبت به هم قرار دارند.بلوتوث:Bluetooth
این فناورى جایگزىن انتقال كابلى داده ها در فاصله كوتاه شده است و براى اىن كار ازامواج رادیویى استفاده مى كند و مى تواند اطلاعات را تا مسافت 100 متر انتقال دهد. امواج رادىویى مى تواند از موانعى متعدد مانند دىوار و كیف دستى به راحتى عبور كند لذا داده ها در موقعیت هایى كه بین آن ها موانعى قرار دارد به راحتى با اىن فناورى قابل انتقال است. از فناورى بلوتوث براى ارتباط بین تلفن همراه، رایانه جیبى، چاپگر و … در فاصله هاى كم مورد استفاده مى شود.به طور كلىهدف اصلى طراحى فناورى بلوتوث حذف كابل ارتباطى مابین راىانه با تجهىزات جانبى مانند چاپگر، صفحه كلىد ، ماوس، دوربین و … مى باشد. در طراحى اىن فناورى همواره سعى بر این بوده كه اىن دستگاه از لحاظ قیمت و اندازه و توان مصرفى در حداقل باشد و به راحتى در دسترس همگان باشد.
اگرچهطراحى و تولید تجهىزات بى سیم قبل از ساخت فناورى بلوتوث بوده است اما امروزه مبناى طراحى همه تجهىزات بى سیم مطابق با استاندارد بلوتوث مى باشد. مانند هدفون هاى بى سیمكه براى تلفن همراه و رایانه استفاده مى شود اگر چه امروزه فناورى بلوتوث با شبكه هاى بى سیم همواره در حال رقابت است اما بلوتوث فقط براى مسافت هاى كوتاه طراحى شده و به هىچ وجه براى مسافت هاى طولانى مورد استفاده قرار نمى گیرد.